Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
taborlakok

összefoglaló a táborról

Horváth Csilla · 8 hónapja
A program első napján, a ráhangoló játék után, megbeszéltük a gyerekekkel a tematikus hetünk tartalmát és felépítését, valamint megalkottuk a mindannyiunkra vonatkozó és betartandó szabályokat. Az úgynevezett facebook-falon a tanulók megfogalmazták a héttel kapcsolatos várakozásaikat, félelmeiket és reményeiket. Majd a Pip Wilson teszt segítségével visszajelzést kaptunk arról, hogy milyen érzelmekkel indulnak neki a hétnek. A közösségfejlesztő játékok után rátértünk programunk központi témájára, a blogokra. Tisztáztuk a blog fogalmát, megbeszéltük a jellemzőit, típusait. A gyerekek csoportokra osztva elkészítették a blogokról az összefoglaló plakátjukat. Az első nap témája volt még a netikett fogalmának definiálása, az online kommunikáció írott és íratlan szabályainak megfogalmazása. A gyerekek megvitatták, hogyan lehet véleményünket úgy megfogalmazni, hogy ne sértse a netikett szabályait. A napot közösségfejlesztő játékokkal zártuk. 
Második nap, a humoros napindító játék után, a Csornai Múzeum interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásán vettek részt a diákok. A numizmatika témakörében tartott élménypedagógiai szolgáltatást, majd az azt követő kézműves foglalkozást élvezték a gyerekek. Ezt követően újra a blogokkal foglalkoztunk csoportmunka keretében. A délutánt a közösségfejlesztés érdekében különböző játékokkal töltöttük ki, melyek nagy részét a szabadban, az iskola udvarán bonyolítottuk le. A napunkat egy régi sportjáték, a méta, megismerésével zártuk. 
Harmadik nap hozzáláttunk tematikus blogjaink tervezéséhez. Közösen meghatároztuk a feladatainkat és a céljainkat, megbeszéltük a blogok témáját is. A tanulók két csoportra osztva megalkották a blogok sablonját, majd kezdték tartalommal feltölteni azokat. 
Negyedik nap kirándultunk a gyerekekkel. Megnéztük a kapuvári Rábaközi Múzeum kiállítását, Fertőszéplakon a Lámpamúzeumot, illetve a tájházakat. A nagycenki Széchenyi Kastélyt, a Lovardát és a Mauzóleumot is megtekintettük. Jártunk a fertőrákosi Kőfejtő témaparkjában is. A nap zárásaként a Fertő tavon hajókáztunk. 
Tematikus hetünk utolsó napján blogjainkat töltöttük meg tartalommal. A projektmunka befejezése után a gyerekek megtekintették egymás munkáit. Majd visszatekintve a hét programjaira, összegeztük az eseményeket. A tanulóktól visszajelzéseket kértünk élményeikről, valamint arról, hogyan érezték magukat az eltelt időszak alatt. Vidám hangulatú játékkal zártuk a hetet. 
A gyerekek visszajelzései alapján programokban és élményekben gazdag tematikus hetet valósítottunk meg. 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Mila · 3 hónapja
Hogyan diagnosztizálhatók a parazita fertőzések?

A parazita fertőzések számos módon diagnosztizálhatók. Például kezelőorvosa végezhet vagy rendelhet:
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/parazitak_a_szervezetunkben_mikor_gyanakodjunk/20160321103023
  Vérvizsgálat
  Székletvizsgálat: ilyen vizsgálatban egy szelvénymintát gyűjtenek össze és ellenőrzik a paraziták és a tojásaik számára.
  Endoszkópia vagy kolonoszkópia: Ezek a vizsgálatok megrendelhetők, ha a székletvizsgálat eredménye nem meggyőző. Míg a szedált állapotban van, kezelőorvosa átviszi a vékony hajlékony csövet a szájon vagy a végbélen keresztül és az emésztőrendszerbe, hogy megvizsgálja az intesztinális traktusát. 
  Röntgensugarak, http://magyaregeszseg.eu/category/human-parazitak/ mágneses rezonancia képalkotás (MRI) vagy számítógépes axiális tomográfia (CAT): Ezek a vizsgálatok a paraziták által okozott elváltozások vagy sérülések jelének megállapítására szolgálnak.

Orvosa rendeléseket is rendelhet a baktériumok vagy egyéb fertőzések okozására.
Hogyan kezelik a parazita fertőzéseket?

Kezelési terved a konkrét diagnózisodtól függ. Általában az orvosa gyógyszereket ír elő. Például gyógyszereket írhatnak fel trichomoniasis, giardiasis vagy cryptosporidiosis kezelésére. Valószínűleg nem írnak fel gyógyszert a toxoplazmózisra, ha nem vagy terhes és egyébként egészséges, kivéve, ha súlyos és tartós fertőzésed van.
https://labtestsonline.hu/tests/feregpete-es-protozoonvizsgalat
Orvosa javasolhat más kezeléseket is a tünetek enyhítésére. Például számos parazita fertőzés hasmenést okozhat, ami gyakran kiszáradáshoz vezet. Orvosa valószínűleg arra ösztönzi Önt, hogy sok folyadékot inni, hogy feltöltse azokat, akiket elveszít.